Tip burger leidt tot ontmanteling van drie hennepplantages

Hengelo - De politie heeft de afgelopen dagen drie panden in Hengelo betreden en aanhoudingen verricht in verband met hennepteelt. Een mooi resultaat dat begon met de tip van een oplettende bewoner die direct de politie belde omdat er hennep geoogst zou worden.

Op grond daarvan ging de politie op 20 juli ‘s avonds naar een pand aan de Gerard Doustraat voor een zoeking. In de woning werden drie personen na kort onderzoek aangehouden; een 38-jarige man uit Georgië en twee mannen uit Hengelo (van 30 en 50). Tijdens de zoeking werden 200 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden -in het kader van het ontnemen van illegaal verkregen vermogen- drie auto’s in beslag genomen.

Twee panden

Na verhoren en onderzoek werd besloten door te pakken en twee andere panden binnen te gaan waar enkele verdachten wonen.

Op 21 juli werd een pand aan de Charlotte Kohlerweg binnengegaan. Daar werden 314 hennepplanten en 469 stekjes aangetroffen. Deze werden –samen met de kweekbenodigdheden- in beslag genomen en afgevoerd. Ook werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Vandaag werd een pand aan de Noordelijke Esweg betreden. In dit pand werden weliswaar enkele kweekruimtes aangetroffen, maar er stonden geen planten. De kweekbenodigdheden werden echter afgevoerd. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt.

De politie onderzoekt de zaak.