Erfafscheidingsconflict loopt uit de hand

Delden - Een man is aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn buurvrouw. De dochter van de vrouw is later aangehouden voor vernieling van een ruit van de woning van de man.

Op zaterdag 25 juni omstreeks 15.30 uur liepen de gemoederen tussen twee buren aan de St. Annabrinkstraat in Delden zo hoog op dat politie gewenst was. Een 76-jarige vrouw verklaarde door haar 38-jarige buurman te zijn mishandeld. De vrouw was met haar hoofd op de grond terecht gekomen en is overgebracht naar de huisartsenpost om medisch onderzocht te worden. Zij deed aangifte. De politie heeft de 38-jarige buurman aangehouden voor zware mishandeling en na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De aanleiding van het incident is een erfafscheidingsconflict tussen de buren.

Later, om 19.53 uur, terwijl de 38-jarige man nog was aangehouden, werd de 33-jarige dochter van de 76-jarige vrouw aangehouden. Zij werd verdacht van het vernielen van een raam van de woning van de buurman. De vrouw is ook na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De politie stelt nog een nader (buurt)onderzoek in naar het conflict en de mishandeling.